I've interviewed another trusted hair specialist of the canadian hair and fashion scene. I had to pleasure to work with he in one of my music video projects and was very please and fortunate to have been exposed to her expertise. Her absolutely formidable. She taugh and techniques any many hair and beauty academies.
I've also asked her to shared some of the challenges regarding financial journey. We talked about how her trauma affected her ability to manage her financial life. I came to the conclusion that there is an holistic way to how hair artisans make decisions. Many of entrepreneur withing my generation have inherited of toxic money beliefs. Trauma is a response to a emotionally triggering event. Financial trauma is, then, the emotional response to an event or series of events around money.
“Trauma” as a word is not thrown around often and often a taboo. Especially common among the POC communities, people tend to disregard or ignore mental health issues, due to stigma, shame, or fear or judgement. As first-generation wealth-builders, it is up to us to break are generational curses. This one the first steps toward financial freedom and peace! It is a fact that is often discarded but our financial journey is deeply connected to your mental health journey.
1. What keeps them awake at night, mind racing, eyes open, staring at the ceiling?
Answer: I have so many goals that being alone in my business makes me stall. I don't have the latitude to do more or manage more client because I'm a one woman army.
2. What are you afraid of?
Answer: Im actually afraid of success and not being able to maintain the lifestyle that I aspire because of non consistency
3. What are they angry about? Who are they angry at?
Answer: I was angry at the men who beat me, violated me but now I get that maybe I was bad in a past life so its my karma. Im actually mad at myself for accepting some of these bullshits but I'm healing because I was abused when I was weak ,innocent and out of defense
4. What are their top 3 insurance or financial frustrations?
Answer: The fact that i cant touch my pension to buy my house since I've quit and gotta wait until I'm 65
5. What trends are occurring and will occur in their business or lives?
Answer: I will be putting more effort in my Hairstyling Academy. I want my hairstyling program to be picked up and recognize by the hair industry. The fact that I went to hairschool I'm not like most hair salon that only focus on black hair. I do also caucasian hair and I'm also a barber.
Now I'm giving classes to open a hair school in the next year or 2. Not many many in my area operate like me.
6. What do they secretly, ardently desire the most?
Answer: Its not secret. Peace of mind
7. Is there a built-in bias to the way they make decisions? (example: engineers = exceptionally analytical)
Answer: I go with innergy , trusting life and some of the time rational
8.Who else is selling something similar to them, and how?
Answer: All of my surroundings are in insurance. I have the ones my parents took for me
9. Who else has tried selling them something similar and how has the effort failed?
Answer: Primerica failed because they try to trick you without telling you why they wanna meet. I don't like sneaky shit. Go straight to the point!